Γρήγορη δράση που διαρκεί!

Τι είναι ο πόνος;

Τι είναι ο πόνος;

Ο πόνος είναι μια δυσάρεστη αίσθηση η οποία επιδρά καταλυτικά στην καθημερινότητα. Δρα ως ένα πρώιμο προειδοποιητικό σήμα το οποίο ενημερώνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σας. Εάν οι ιστοί του σώματος έχουν υποστεί ζημιά, η πληγείσα περιοχή γίνεται πιο ευαίσθητη στην αίσθηση του πόνου και ονομάζεται φλεγμονή. Αυτός ο πόνος αποθαρρύνει την ελεύθερη κίνηση και την επαφή της τραυματισμένης περιοχής.

Γιατί βιώνουμε τον πόνο;

Αν δεν μπορούσαμε να αισθανθούμε τον πόνο, δεν θα ήμασταν σε θέση να αποφύγουμε την επαναλαμβανόμενη ζημιά ή μόνιμη βλάβη στο σώμα μας. Ο πόνος μας προειδοποιεί να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από περαιτέρω βλάβη και να επιτρέψουμε την επούλωσή της. Ωστόσο, ο πόνος μπορεί επίσης να καταστήσει δύσκολες τις καθημερινές δραστηριότητες και να επιβραδύνει την ανάκαμψη των κινήσεων.

Προσδιορίζοντας τον πόνο

Πριν φτάσουμε στις λύσεις για την ανακούφιση, είναι χρήσιμο να κατανοήσουμε από πού προήλθε ο πόνος, και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον διαχειριστούμε. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ζητήστε ιατρική συμβουλή από το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Είτε έχετε πόνο στην πλάτη, το λαιμό, πόνο στον ώμο, στις αρθρώσεις / οστεοαρθρίτιδα, διαστρέμματα, θα πρέπει να γνωρίζετε τι συμβαίνει στο σώμα σας.