Γρήγορη δράση που διαρκεί!

Τι προκαλεί τον πόνο;

Τι προκαλεί τον πόνο;

Ο πόνος είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Συμβαίνει όταν ένα επώδυνο γεγονός, όπως υπερβολική ζέστη, το κρύο, ή η πίεση, ενεργοποιεί νευρικές οδούς. Τα νευρικά σήματα λαμβάνονται από τον εγκέφαλο ως αίσθηση του πόνου. Ο πόνος χρησιμεύει ως προειδοποίηση ότι συμβαίνει μια βλάβη στο σώμα.

Μετά από έναν τραυματισμό, οι κατεστραμμένοι ιστοί απελευθερώνουν ένα μείγμα χημικών σημάτων και κυττάρων - η «φλεγμονώδης σούπα» - στις γύρω περιοχές. Αυτό προκαλεί φλεγμονή, που σχετίζεται με ερυθρότητα, θερμότητα και πρήξιμο στην πληγείσα περιοχή, μαζί με μία αύξηση της ευαισθησίας στον πόνο.

Άμεση αντιμετώπιση του πόνου

Τις περισσότερες φορές ο πόνος είναι προσωρινός ή οξύς, και διαρκεί έως ότου η αιτία του πόνου απομακρύνεται και η βλάβη θεραπευτεί. Ο χρόνιος πόνος είναι πόνος που εμφανίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή επιστρέφει κατά διαστήματα. Στο χρόνιο πόνο, ο πόνος μπορεί να διαρκέσει ακόμη και μετά την επούλωση του αρχικού τραυματισμού. Η άμεση και αποτελεσματική θεραπεία μπορεί να προλάβει τον οξύ πόνο από το να γίνει χρόνιος.

Ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί σε πολλές διαφορετικές περιοχές του σώματός σας και ο καθένας βιώνει τον πόνο διαφορετικά. Ωστόσο, υπάρχει συμφωνία σε ένα σημείο: οι περισσότεροι άνθρωποι που βιώνουν τον πόνο θέλουν να εξαφανιστεί το ταχύτερο δυνατόν.