Γρήγορη δράση που διαρκεί!

Ενδείξεις

Ενδείξεις

Για να πληροφορηθείτε αναλυτικά για τις ενδείξεις, κάντε κλικ στην αντίστοιχη κόκκινη κουκίδα.
indication_1

Περιαρθροπάθεια ωμοπλατοβραχίονα

Periarthritis humeroscapularis = περιαρθρίτιδα ώμου. Ο όρος “περιαρθρίτιδα ώμου” χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μια συγκεκριμένη διάγνωση αλλά για μια “ομπρέλα διαγνώσεων”, όπως πχ. παγωμένος ώμος, οστεοαρθρίτιδα ώμου κ.α., επειδή τα συμπτώματα των παθολογιών αυτών είναι κοινά: πόνος, μείωση του εύρους κίνησης, μυϊκή ατροφία κλπ. Η διάγνωση πριν από την εποχή της αρθροσκόπησης και της μαγνητικής τομογραφίας ήταν δύσκολη. Για τον λόγο αυτό επικράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα ο όρος “περιαρθρίτιδα ώμου” ο οποίος όμως στην σημερινή εποχή θεωρείται ανεπαρκής.

indication_2

Εκφυλιστικές Αλλοιώσεις της Σπονδυλικής Στήλης

Σπονδυλίτιδα –Σπονδυλοαρθρίτιδα. Φλεγμονή άγνωστης αιτίας που επηρεάζει κυρίως: 

 • την σπονδυλική στήλη
 • τις περιφερικές αρθρώσεις
 • τις πρόσθετες αρθρικές δομές

Συνήθως προσβάλλει τα νεαρά άτομα ηλικίας 20 ή 30 ετών

indication_3

Εκφυλιστικές Αλλοιώσεις των Αρθρώσεων

Στις εκφυλιστικές αρθρίτιδες ανήκει η οστεοαρθρίτιδα, η οποία είναι η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας. Η οστεοαρθρίτιδα προκαλείται όταν μια άρθρωση μεταξύ δύο οστών υφίσταται φθορά.

Αιτίες οστεοαρθρίτιδας 

 • —  Υπερβολική κινητικότητα / μη σταθερότητα της άρθρωσης
 • —  Κληρονομική προδιάθεση
 • —  Φλεγμονή, λοίμωξη
 • —  Τραύμα ή μηχανική βλάβη
 • —  Ορμονικοί παράγοντες
 • —  Αλλαγές που συμβαίνουν με την πάροδο ηλικίας
indication_4

Οσφυαλγία

Η οσφυαλγία, από τις λέξεις οσφύς (μέση) και άλγος (πόνος), ή λουμπάγκο είναι σύμπτωμα που αφορά κάθε πόνο στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης ανεξάρτητα από την αιτία. Η πλειοψηφία των αιτιών της Οσφυαλγίας προέρχεται από καλοήθη μυοσκελετικά προβλήματα και αναφέρονται ως μη ειδική Οσφυαλγία. Τέτοιου τύπου μυοσκελετικά προβλήματα μπορεί να οφείλονται π.χ στη σωματική φόρτιση της σπονδυλικής στήλης.

indication_5

Ισχιαλγία

Η ισχιαλγία (δηλ. η αίσθηση πόνου στο ισχιακό νεύρο) προκαλείται από την πίεση που υφίσταται το ισχιακό νεύρο. Οσφυαλγία και ισχιαλγία μπορεί να συνυπάρχουν αλλά μπορεί να εκδηλώνονται και μεμονωμένα.

indication_6

Τενοντοθυλακίτιδα

Ο τένοντας είναι μια ινώδης δεσμίδα που ενώνει τον μυ με το οστό. Κάποιες φορές αναπτύσσεται επώδυνη φλεγμονή ενός τένοντα, ή και του ελύτρου του (δηλαδή του «σάκου» που τον περιβάλει). Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για τενοντίτιδα, ενώ στη δεύτερη για τενοντοθυλακίτιδα. Συνήθως οι δύο καταστάσεις συνυπάρχουν και είναι πιο συχνές στους αθλητές.

Ποιά είναι η αιτία της νόσου: 

 • —  Η πολύ συχνή συνεχής χρήση του τένοντα
 • —  Ένας τραυματισμός
 • —  Μια γενικευμένη νόσος όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα

Τα παραπάνω μπορεί να προκαλέσουν τη φλεγμονή.

indication_7

Θυλακίτιδα

Οι θύλακες διευκολύνουν την κίνηση μειώνοντας τις τριβές. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις ή η πίεση μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή σε ένα θύλακα, μία πάθηση που είναι γνωστή ως θυλακίτιδα. Για παράδειγμα, αν κάποιος γονατίζει συχνά, όπως όταν ασχολείται με τον κήπο, η πίεση μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο θύλακα στο πρόσθιο μέρος της επιγονατίδας.